De olijfolie van Frantoio Muraglia

De beste extra vierge olijfolie van Frantoio Muraglia wordt uitsluitend gemaakt van de gewaardeerde coratina- en peranzana-olijven, geselecteerd en verwerkt volgens de traditionele methode van koude persing. De olijven worden geplet tussen granieten slijpstenen en langzaam gemalen om een ​​perfect gladde en gelijkmatige pasta te garanderen die vervolgens wordt verwerkt in onze moderne fabriek, waarbij de klok rond wordt gewerkt om een ​​olie te extraheren met een zeer lage zuurgraad en met een onvergelijkbare consistentie, kleur, smaak en aroma. Extra vierge olijfolie van Frantoio Muraglia is gecertificeerd 100% Made in Italy.


AROMATISCHISE OLIES

Deze aromatische oliën staan ​​synoniem voor uitmuntendheid en fusion.

Citroen, selderij, chili en gember zijn de vier smaakvariaties die de extra vierge olijfolie van Frantoio Muraglia verlevendigen en versmelten.

Vier aromatische boeketten waarin alle ingrediënten worden vereerd en gevierd.

Het mengen van smaken, hun samensmelting, vindt plaats tijdens het olieproductieproces zelf, waarbij de ingrediënten, na zorgvuldig te zijn geselecteerd, samen met de olijf worden geperst om leven te geven aan een product waarin geen scheiding is, maar een perfecte samensmelting en evenwichtige verbetering van smaken.

Het is het aroma dat de essentie maakt. En het is de essentie die excellentie verleent.


GEROOKTE OLIE

Een olie voor alledaags gebruik, maar met een uitzonderlijke persoonlijkheid: zelfs perfect voor de chef die op zoek is naar die speciale noot voor een signature gerecht.

Fumo - "Smoke" - is afkomstig van koudgeperste Peranzana-olijven, een pure cultivar uit de hoogvlakte van Apulië met een lage zuurgraad en een halffruitige, goed uitgebalanceerde smaak, die perfect bleek te zijn.

De olie wordt in onze molen gerookt met alleen natuurlijk hout - het cruciale detail dat het verschil maakt: onze natuurlijke methode is niet alleen goed voor de smaak van de olie en de gezondheid van de consument, maar ook voor de olie zelf, waarvan de houdbaarheid wordt verlengd tot 24 maanden.

 In de mond combineert het delicate zachtheid met een getrouwe reflectie die verwijst naar een rokerig verleden, afgewisseld met goedgekozen kruidige tonen en een lange bloemige afdronk.


MEDIUM FRUTTY

De Peranzana cultivar geeft aanleiding tot EEN ELEGANTE OLIE DIE PERFECT SAMENGAAT MET GEVOELIGE GERECHTEN; het heeft een zeer lage zuurgraad en een zeer evenwichtige smaak, geschikt voor vis en lichtgekookte gerechten.

Goudgeel schoot erdoorheen met glinstering van helder groen. De geur wordt gedomineerd door de variëteitkenmerken van de Peranzana-olijf: vol en geurig, het heeft rijke en levendige geuren van tomaat, rucola, radijs en heldere tonen van artisjok. In de mond bevestigt het volledig zijn olfactorische belofte, met frisse en levendige tonen zonder een overdaad aan bittere of kruidige tonen.


INTENSE FRUTTY

De olijven van de Coratina-variëteit zijn de ultieme uitdrukking van het land hier in Apulië. Ze geven een robuuste olijfolie, even rustiek en waar als degenen die het verbouwen.

De Intense Fruity is een olijfolie die tegelijkertijd pittig en soepel is. Het unieke kenmerk is dat het driemaal zoveel antioxiderende polyfenolen bevat als elke andere olijfolie. Deze olie verbetert traditionele gerechten voor het moderne gehemelte. Het is perfect voor rauwe groenten, salades en groentesoepen.

Rijk diepgroen met goudtinten, geparfumeerd met onstuitbare tonen van dille, venkel, artisjok, peper en hooi. In de mond ontketent het een golf van groentetonen; krachtig, rijk, doorgesneden met fenolen die perfect in de structuur zijn geïntegreerd - een heerlijk uitgebalanceerde smaak.

Imposant, de slotnoten zijn heerlijk pittig en het heeft een lange afdronk van groentetonen.